Info@clearconscience.nl  
KVK 24422752
Kinderen.
Startpagina.
Dieren.
Reiki.
Wat is Reiki.
Is dit uw kind?.
<<  Reiki.
Uitleg HSP >>.

Een groot aantal kinderen ervaart de jeugdjaren als een prettige tijd, waar met plezier op teruggekeken wordt.

Toch hoor je regelmatig over kinderen die niet lekker in hun vel zitten. Sommigen lijken overgevoelig te zijn voor indrukken van buitenaf, anderen hebben vervelende dromen of angsten.

Op steeds grotere schaal worden er etiketten op deze kinderen geplakt zoals ADHD, dyslectisch, allergisch, dom, nieuwetijdskind, hoog sensitief, astmatisch, eczeemgevoelig. Er wordt echter zelden een oorzaak of een pasklare oplossing voor de klachten van de kinderen gevonden.

 

In onze huidige maatschappij hebben kinderen het erg druk en staan ze aan een voortdurende stroom van indrukken bloot. Zo jong als ze zijn, rennen ze zichzelf voorbij en lopen ze de kans hun “eigen-wijsheid” uit het oog te verliezen.

Aan de ouders of begeleiders van opgroeiende kinderen is het dan ook de taak om hun kind door de soms hectische kindertijd heen te loodsen.

Om hen te leren rust te vinden in zichzelf en om de kinderen op een leuke en speelse manier voor te bereiden op het nemen van verantwoording voor hun eigen leven.

 

Wat hebben kinderen aan Reiki?

Allereerst is Reiki een prima eerste hulp bij ongelukjes! Geschrokken en huilende kinderen worden snel weer rustig zodra er Reiki wordt gegeven. Pijn verdwijnt en het spel wordt weer vrolijk voortgezet.

Reiki kan het kind meer zelfvertrouwen geven, zodat angsten naar de achtergrond gaan of zelfs verdwijnen. Ook kinderen zonder in het oog springende problemen, genieten ervan om (met Reiki) te worden aangeraakt. Door Reiki komen kinderen makkelijker in contact met hun eigen kern; dit zorgt voor een stuk ontspanning.

Over het algemeen zit een kind door Reiki veel lekkerder in zijn vel en het veel makkelijker met (onverwachte of moeilijke) situaties omgaan.

 

Reiki verdiept de relatie tussen ouder en kind. Het is één van de mooiste geschenken die je als ouder aan je kind kan geven.